Kulutusluotto vai käyttöluotto - vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin

Tästä osiosta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta haluamaasi kysymykseen, voit kysyä suoraan asiakaspalvelultamme joko sähköpostitse info@sveadirekt.fi tai puhelimitse (09) 4242 3090. Puhelinpalvelumme on avoinna arkisin klo 08:00-17:00. Voit jättää kysymyksen myös yhteydenottolomakkeella.

Mitä tarkoittaa SveaDirektin luotonantokriteerit?
Ennen lainan myöntämistä teemme mm. luottotietokyselyn ja selvitämme asiakkaan maksukykyä. Lisäksi tarkistamme, että hakemuksessa annetut tiedot pitävät paikkansa.

Kauanko menee ennenkuin rahat ovat tilillä?
Kun olemme vastaanottaneet allekirjoitetun lainahakemuksen liitteineen, on rahat käytettävissä laihahakemuksessa ilmoitetulla tilillä n. kahden päivän sisällä.

Miten maksan lainan etukäteen pois halutessani?
Ota yhteyttä SveaDirektin asiakaspalveluun info@sveadirekt.fi ja ilmoita minä päivänä haluat maksaa lainan kokonaan pois. Saat tarvittavat tiedot poismaksua varten. Voit maksaa lainan pois milloin vain ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Voiko lainan hakijoita olla enemmän kuin yksi henkilö?
Kyllä, kaksi henkilöä voi hakea lainaa. Mahdollisuutesi saada lainaa paranee, jos haet lainaa yhteisvastuullisen kanssa.

Mistä löydän SveaDirekt lainan yleiset ehdot?
Yleiset lainaehdot löytyvät lainahakemuksen liitteenä, tai osoitteessa www.sveadirekt.fi.

Kuka voi lainata?
20 vuotta täyttäneet yksityishenkilöt, jotka täyttävät SveaDirektin luotonantokriteerit.

Kulutusluotto, ohjauskorko ja muuta lainasanastoa

Kulutusluotto
Kulutusluotto, toiselta nimeltään myös käyttöluotto, on tavallisesti lyhytaikainen alle viiden vuoden laina. Lainasummat ovat muutaman tuhannen euron luokkaa. Kulutusluottoja otetaan nimensä mukaisesti kulutukseen. Usein kohteina ovat remontit, sisustaminen, kodinkoneet ja lomamatkat. Useissa tilastoissa myös autolainat lasketaan kulutusluottoihin. Käyttöluottojen korot vaihtelevat yleensä 9-30 % välillä. Korot vaihtelevat monen asian mukaan mm. lainanottajan kyky antaa vakuus. Kolme kulutusluottotyyppiä on: vakuudellinen, kohdevakuudellinen ja vakuudeton laina.

Ohjauskorko
Ohjauskorko on Euroopan keskuspankin (EKP) määräämä koron taso, jonka avulla keskuspankki pyrkii vaikuttamaan valuuttaan ja valuutta-alueen talouteen. Ohjauskorolla määritetään "rahan hinta". Keskuspankki lainaa pankeille rahan, ja pankit maksavat kyseisestä lainasta ohjauskoron verran. Eripituiset Euribor-korot muuttuvat ja seurailevat ohjauskorkoa.

Luottotiedot
Luottotieto on tieto, joka kertoo taloudellisesta asemasta ja henkilön maksukyvyistä. Jos henkilöllä tulee maksuvaikeuksia, voi tälle henkilölle tulla maksuhäiriömerkintä luottotietoihin. Tällöin lainan hakeminen ja jopa vuokra-asunnon saaminen voi vaikeutua.

Katso koko lainasanasto »

Aloita lainan hakeminen tästä

Kuukausilyhennys: