Vakuudettomat lainat sopivat yllättävään rahantarpeeseen

Kaikki tietävät, mikä perinteinen vakuudellinen laina on. Vakuudellista lainarahaa varten hakijan on tarjottava rahoitusta vastaan vakuus, jolla lainan tarjoaja voi turvata lainan takaisinmaksun. Vakuuden hankkiminen tapahtuu esimerkiksi asettamalla lainarahan vakuudeksi asunto tai jotakin muuta arvokasta omaisuutta. Usein tällaisen lainan saadakseen hakijan täytyy hankkia lainalle täysin ulkopuolisia takaajia. Kaikilla ei luonnollisestikaan ole olosuhteiden vuoksi mahdollista tarjota tällaisia asioita lainansa vastineeksi. Akuutti rahantarve ei kuitenkaan katso siitä kärsivän ihmisen tämänhetkisiä tuloja.

Vakuudettomalla lainalla tarkoitetaan puolestaan kevyempää lainaa, jonka hakemiseen ja saamiseen ei nimensä mukaisesti tarvita minkäänlaisia vakuuksia. Tällaista kulutusluottoa hakevalla ei tarvitse olla suurta omaisuutta tai takaajaksi lupautuvia ihmisiä tukenaan, sillä lainan tarjoaja ei häneltä tällaisia asioita edellytä. Rahoituskohde tai saatava riittää luoton vakuudeksi. Tämä on merkittävä tekijä silloin, kun hakijan taloudellinen tilanne estää tavallisen lainansaannin. Pankkivakuuksien puute näkyy toisaalta rahoitusyhtiölainojen korkeampana korkona. Otettua lainaa lyhennetään useimmissa tapauksissa kerran kuukaudessa sovitun suuruisen summan verran. Hakijan onkin syytä varmistaa, että hän kykenee sitoutumaan maksuehtoihin ja lyhentämään lainaa tulevaisuudessa säännöllisesti ja sopimusten mukaan. Internetin kautta hakemuksen tekeminen on erittäin helppoa ja nopeaa. Hakija saa lainarahat tililleen hyvin ripeästi, usein jo parin päivän kuluessa hakemuksen tekemisestä. Tarkka harkinta kuitenkin kannattaa, sillä laina on pystyttävä maksamaan takaisin. Maksukykyisyys on helppo arvioida, kun hakija tekee laskelman tuloistaan ja menoistaan. Jos maksukykyisyys on selvää, vakuudeton laina ei missään nimessä vaikeuta hakijansa taloudenhoitoa.

Vakuudettomat lainat ovat tavallisesti tyypiltään kulutusluottoja tai pikavippejä ja ne otetaan suhteellisen lyhyeksi ajaksi. Nämä vaihtoehdot palvelet esimerkiksi silloin, kun on tehtävä joku akuutti ja suhteellisen arvokas hankinta. Kulutusluotoissa lainasummat jäävätkin yleensä alhaisiksi. Elämä ja sen tuomat tarpeet voivat yllättää. Monesti lainan ottamisen taustalla ovat sellaiset menot, joita ei ole voinut ennakoida. Tällaisia menoja voi olla esimerkiksi jokin suurempi arjen hankinta tai investointi. Vakuudettomat lainat ja kulutusluotot sopivatkin tilanteisiin, joissa halutaan turvata kotitalouden rahantarve hetkellisesti. Tällaisia hetkiä voivat olla vaikka:

  • Kun vaikkapa jokin tärkeä kodinkone hajoaa väärällä hetkellä ja tiedät, että uuden laitteen hankinta olisi joka tapauksessa tehtävä, mutta juuri kyseisellä hetkellä sinulla ei ole tarpeeksi rahaa
  • Kun olet haaveillut pitkän aikaa jonkin matkan toteuttamisesta ja vastaan tulee houkutteleva matkatarjous, johon sinulla ei ole aivan tarpeeksi. Tällöin ei kannata empiä ja hylätä unelmiaan jonkin ohimenevän rahapulan vuoksi
  • Kun sinun on päästävä lääkäriin tai hankittava lääkkeitä. Joskus voit joutua tilanteen vuoksi käyttämään yksityisiä terveydenhoitopalveluita, vaikka se tekisi taloudellisesti tiukkaa
  • Kun vaikkapa palkkasi on tulossa vasta myöhemmin, mutta sinun on tehtävä suurempia hankintoja esimerkiksi muuton tai muun elämäntilanteen muutoksen yhteydessä.
  • Kun sinun on tehtävä yllättävä remontti kotonasi. Kämpän reistaileminen ei katso taloudellista tilannetta, mutta asunto usein kunnostettava saman tien kun ongelmia ilmaantuu
  • Jos työmatkasi vaikkapa yllättäen kasvaa ja sinun on hankittava auto matkojesi taittamiseksi. Miksi istuisit päivät pitkät pitkänmatkan busseissa jos kulutusluotolla onnistuisit helpottamaan työmatkojasi ja hankkimaan oman auton?

Kulutusluotoksi lasketaan rahoitusyhtiön antama jatkuva tililuotto luottokortilla, suoraluotto ja rahoitusyhtiön antama ja kaupan välittämä kertaluotto. Vakuudettoman lainan saa tililleen nopeasti, parhaimmillaan jopa muutaman tunnin sisällä lainan hakemisesta. Lainan saaminen edellyttää kuitenkin sitä, että luottotiedot ovat mallillaan eikä maksuhäiriömerkintöjä ole. Lainan hakija vastaa itse antamiensa tietojen paikkansapitävyydestä.

Luottoa tarjoavien yritysten kirjo alalla on suuri, joten kannattaa käyttää aikaa erilaisten mahdollisuuksien pohtimiseen ja vertailuun. Luotoissa on nimittäin eroja. Tarjouspyyntöjä tutkimalla saa selville, mikä rahoitusmuoto on tarpeisiisi sopivin ja kustannuksiltaan edullisin. Koroissa ja kuluissa löytyy merkittäviäkin eroja. Kannattaa ottaa selvää, mitkä ovat lainan kokonaiskustannukset sekä todellinen vuosikorko. Joskus yhdellä taloudella saattaa olla tarvetta useampiin pieniin lainoihin ja silloin saattaa olla viisasta yhdistää lainat yhdeksi suuremmaksi kulutusluotoksi. Isommissa kulutusluotoissa korot jäävät nimittäin suhteellisesti pienemmiksi kuin pikavipeissä. Vakuudettomia lainoja ei suositella otettavaksi jokapäiväistä talouden pyörittämistä varten, sillä korkokustannukset nousevat lainoissa huomattavasti korkeammalle kuin tavallisissa lainoissa. Svean tarjoamat vakuudettomat lainat ovat suuruudeltaan 2 000 eurosta 50 000 euroon.

Takaisin lainasanastoon »

 

Aloita lainan hakeminen tästä