Pikavippi

Pikavippi eli pikalaina on vakuudeton, lyhytaikainen kulutusluotto. Tällaisia luottoja haetaan yleensä Internetin kautta. Toisinaan pikavippejä voidaan hakea myös tekstiviesteillä. Nämä lainat poikkeavat tyypillisistä isommista lainoista siten, että lainattavat summat ovat pienehköjä. Pikavippejä otetaan perinteisesti joustona hieman tavallista suurempiin arkisiin kertahankintoihin. Niitä haetaan myös joustoksi akuuttiin rahantarpeeseen sellaisina hetkinä jolloin rahaa on saatava tilille välittömästi. Tällaisina hetkinä lainapäätöstä ei ole yksinkertaisesti aikaa odotella päiväkaupalla.

Pikalainoja myönnetään vain täysi-ikäisille Suomen kansalaisille, joiden luottotiedot ovat kunnossa. Pikavippien lainasummat ovat yleisesti noin 50–400 euron välillä ja todellinen vuosikorko on jopa 250-1500%, kun samainen korko on kulutusluotoissa ja luottokorteissa vain muutamia kymmeniä prosentteja.

Lainaa haetaan usein joko tekstiviestillä tai lainatarjoajan Internet-sivujen kautta. Hakuprosessiin ei kuulu byrokratiaa tai paperinpyörittelyä, sillä lainan saaminen on aina hyvin nopeaa. Hakemuksen tekemisestä rahan siirtymiseen omalle tilille kuluu usein vain muutamia minuutteja. Takaisin laina maksetaan tavallisesti 14-30 vuorokauden sisällä laskulla, joka saapuu lainan ottajan kotiosoitteeseen. Laskuun kuuluu lainasumma, korko ja käsittely- ja toimituskulut. Tämän lisäksi myös tekstiviesteistä aiheutuneet kulut näkyvät puhelinlaskussa.

Lainaa pystyi aiemmin ottamaan vuorokauden ympäri, mutta uuden lakimuutoksen takia lainan saantia on nyt säännöstely kellonajoilla. Tällä pyritään vähentämään harkitsematonta pikalainan hakemista. Nykyisin lainaa ei myönnetä yöaikaan. Lainan voi saada haettua vasta kello seitsemän jälkeen aamulla. Lainan hakijat voivat siis harkita ja puntaroida lainan hakemistaan yön yli. Laina kannattaa mitoittaa omaan maksukykyyn sopivaksi. Kaikki lainan hankkimiseen tarvittava tieto on helposti löydettävistä yritysten internet-sivuilta.

Mihin pikavippiä yleensä haetaan?

Pikavippi on usein suurempien, välttämättömien kertahankintojen mahdollistaja. Elämää ja kaikkia siihen liittyviä menoja ei voi ennakoida. Pikavippi on toimiva ratkaisu silloin, jos rahantarve on akuutti, mutta seuraavaan palkkapäivään on vielä aikaa. Se on turvallinen valinta silloin, kun tietää pystyvänsä maksamaan lainan tulevaisuudessa takaisin.

  • kodinkoneet
  • sisustaminen
  • lomamatkat
  • autot
  • opiskelu ja kouluttautuminen
  • yllättävät ja ennakoimattomat arjen kulut – esimerkiksi lääkärikäynnit tai muut odottamattomat menot

Lue lisää pikavipistä esim: Wikipedia

Takaisin lainasanastoon »

Aloita lainan hakeminen tästä