Maksuaikakortti

Maksuaikakortti on maksukortti, jolla ostettaessa maksua ei veloteta tilitä vaan laskulla joka tulee kortinhaltijalle kuukausittain. Yleisimpiä maksuaikakortteja ovat Visa ja Mastercard. Nämä kortit antavat maksuaikaa usein ostokuukautta seuraavan kuun loppuun. Maksuaikakortti eroaa luottokortista sillä, ettei se peri vuosimaksun lisäksi erillistä korkoa.

Kortin maksuaika tarkoittaa sitä, että tehtyjä ostoja ja nostoja ei veloiteta suoraan asiakkaan tililtä, niin kuin pankkikortin tai online-maksukortin tapauksessa, vaan ne lähetetään asiakkaan maksettavaksi laskulla noin kerran kuukaudessa.

Lasku erääntyy yleensä siten, että yhden kuun aikana tehdyille ostoille ja nostoille saa käytännössä maksuaikaa seuraavan kuun loppuun asti. Lasku maksetaan kertaheitolla ja maksuaika pysyy yleensä korottomana. Aivan rajattomasti ostoksia maksuaikakortilla ei kuitenkaan voi tehdä. Maksuaikakorteille sovitaan tyypillisesti kuukausittainen käyttöraja, esimerkiksi 2000 euroa, jonka puitteissa korttia voi käyttää. Raja on usein sidoksissa kortin omistajan tuloihin. Tätä rajaa ei teknillisesti katsoen voi ylittää. Näin pyritään varmistamaan se, että maksuaikakortin käyttäjä pystyy huolehtimaan kulujensa täsmällisestä takaisin maksusta.

Takaisin lainasanastoon »

Aloita lainan hakeminen tästä